TAGA-onderhoud

Uw partner in tuinaanleg en onderhoud

Blog

Het aanleggen van een terras

Geplaatst op 28 mei, 2015 om 18:15

Bij het ontwerpen van een tuin, een achtertuin bij gewone rijtjeshuizen, is het terras het belangrijkste onderdeel. Een gazon ontwerpen en aanleggen is niet zo moeilijk of ingewikkeld. Het gazon volgt meestal de natuurlijke hoogteverschillen in een tuin, het laagste punt is de plek voor een fontein met vijver natuurlijk.

 

Het terras

 

Het terras heeft eigenlijk geen natuurlijke lijnen die gevolgd kunnen worden, of het moeten de rechte lijnen van het huis zijn. Een terras aanleggen moet u dan ook doen door zelf lijnen te creëren.

 

De lijn van de huiskamer bijvoorbeeld. De huiskamer is geen deel van het terras of van de achtertuin, maar kan dat wel worden. Door een van de muren van de huiskamer door te laten lopen in de tuin krijgen we een heel ander beeld.

 

Die muur en de tegenoverliggende begrenzing van het huis en de tuin zou u bij het terras aanleggen kunnen gebruiken als de begrenzingen van dat terras. Geef de aangebouwde tuinmuur hetzelfde aanzien als de muur van de huiskamer. Gebruikt u ook nog eens tegels in de huiskamer die lijken op de tegels van het terras dan worden huiskamer en terras als het ware een geheel.

 

Wanneer dat niet mogelijk is

 

Mocht het doortrekken van de huiskamer naar buiten toe niet mogelijk zijn zou u bij het terras aanleggen ook kunnen denken aan een open tuinhuis.

 

Een tuinhuis met drie wanden en natuurlijk een dak kan dienen als tweede huiskamer in de tuin. Een terras aanleggen met een open tuinhuis als centrum geeft u een extra ruimte om gasten te ontvangen of om gezellig met de familie een middag en avond door te brengen.

 

Ook een patio is mogelijk

 

Een patio is een afgesloten terras dat alleen toegankelijk is vanuit het huis via een enkele deur. Dit ontwerp wordt in ons land weinig gezien, misschien omdat we het idee hebben dat we de zon buitensluiten.

 

In de landen rond de Middellandse Zee komt de patio meer voor en wanneer de tuin groot genoeg is kan ook hier het patio ontwerp goed tot zijn recht kunnen komen. Hoewel het afhankelijk zal zijn van de positie van het huis ten opzichte van de zon.


Categorie├źn: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties